Чоловік “захищав” жінку, прикувавши ланцюгом і моривши голодом

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині правоохоронці звільнили з полону психологічно хвору 50-річну жінку, яку три місяці утримував у неволі її колишній чоловік-опікун (54-х років).

Аби жінка не виходила з помешкання без дозволу, її прикували металевим ланцюгом до опалювального котла, повідомляє СЗГ УМВС України в області.

Повідомлення про те, що соціальний працівник, який відвідував помешкання психічно хворої громадянки, деякий час не бачить своєї підопічної, до Ульяновського районного відділу міліції надійшло від сільського голови. Аби перевірити інформацію, на місце було направлено дільничного інспектора.

Міліціонер знайшов жінку у невеличкій обшарпаній літній кухні без будь-яких меблів та опалення, що скоріше була схожа на холодний сирий льох. В очі відразу впадав масивний металевий ланцюг. Один його край був прикріплений до металевого котла, до іншого – прив’язана 50-річна жінка.

Потерпіла була вдягнена в пальто та чобітки, спала на тюку соломи, накритому брудним простирадлом. Біля неї на підлозі лежало дві шкоринки хліба та два яблука.

Дільничний негайно викликав слідчо-оперативну групу та лікарів. Звільнивши жінку, правоохоронці доправили її до лікарні. Крім психічного розладу, у жінки діагностували фізичне виснаження через погане харчування та умови проживання.

У своїх поясненнях колишній чоловік, який офіційно є опікуном потерпілої, пояснив, що саме так намагався вберегти жінку від необдуманих вчинків, внаслідок яких вона могла собі нашкодити.

Чоловіку за таку опіку загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар