КВУ і ЦВК розійшлися в думках щодо легітимності перемоги Олеся Довгого по 102 округу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Комітет виборців України визнав нелегітимними вибори на окрузі №102 на Кіровоградщині, де перемагає кандидат-самовисуванець Олесь Довгий, а в ЦВК не бачать підстав для визнання недійсними результатів голосування на цьому окрузі.

Про це в ефірі 5 каналу заявив голова правління КВУ Олексій Кошель, передає Іpress.ua.

“Є один найпроблемніший округ в Україні – це 102-ий, де перемагає відомий кандидат Олесь Довгий. Ми можемо говорити про округ, де були масові системні порушення, масова фальсифікація, в тому числі і факти підкупу виборців. Комітет виборців України визнав вибори на цьому окрузі нелегітимними”, – заявив Кошель.

Сам Довгий спростовує масовий підкуп виборців на 102 окрузі. Про це він заявив напередодні в ефірі одного з місцевих телеканалів.

В свою чергу, кандидат у народні депутати від “Блоку Петра Порошенко” Сергій Лещенко заявив: є шанс на те, що будуть заведені кримінальні справи за масовим підкупом виборців на цьому окрузі.

” Те, що каже пан Довгий – це нахабна брехня, він злочинець, за яким плаче тюрма. Він скупив весь округ, там витрачені на десятки тисяч людей по 200 гривень авансом за голос і по 200 гривень після голосування. Є свідчення десятків людей, як він укладав у цю піраміду. Працювала дуже примітивна, але ефективна система – він через соціальних працівників укладав так звані фіктивні соціальні угоди. За цими угодами люди повинні йому продати свій голос, а він має за це заплатити 200 гривень і 200 гривень після голосування, і вчора ми накрили цю карусель”, – заявив Лещенко.

У той же час член ОВК №102 Віктор Левченко заявив, що вибори в межах 102-го округу пройшли чесно і прозоро. “ОВК № 102 (Кіровоградська обл.) не отримала жодної скарги про порушення виборчого законодавства”, – переконує Левченко. Підстав для визнання недійсними результатів голосування на окрузі №102 поки немає, також повідомили в ЦВК.

Зазначимо, Центральна виборча комісія опрацювала 42,63% протоколів з ​​102 округу в Кіровоградській області. Згідно з даними ЦВК, лідирує кандидат-самовисуванець Олесь Довгий, який набрав 32,65% голосів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар