Кіровоградщина: прокурор-убивця сяде на 7 років

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Завершено судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням екс-прокурора Анатолія Душинсько у скоєнні ДТП, внаслідок якої загинув 17-річний кіровоградець Олександр Богатирьов.

Незважаючи на те, що обвинувачений намагався уникнути відповідальності та затягнути судовий розгляд кримінального провадження, його вину доведено в повному обсязі.

Новомиргородським районним судом на основі досліджених доказів, зібраних слідчими прокуратури, колишнього прокурора А. Душинського визнано винним у тому, що він перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння вчинив наїзд на неповнолітнього пішохода, внаслідок чого той загинув.

За ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого) КК України обвинуваченому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Цивільний позов потерпілої сторони судом задоволено частково, засудженого зобов’язано виплатити родині загиблого юнака 150 тисяч гривень моральної шкоди.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар