Як святкували День прапора в Кіровограді (ФОТО)

Цьогорічне відзначення 23-ї річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора України стало незвичним, враховуючи складну ситуацію в країні. Особливістю урочистостей цього року стало вшанування пам’яті громадян, які загинули захищаючи незалежність Батьківщини.

Святкові заходи розпочались з покладання квітів до пам`ятной дошки видатному політику, громадському діячеві та журналістові В`ячеславу Чорноволу, у якому брали участь керівництво області й міста, обласної державної адміністрації, міськвиконкомів та представники громадськості привітали всіх зі святом.

Потім учасники заходів рушили до урочистої церемонії підняття Державного Прапора України та покладання квітів Кобзареві.

«Сьогодні ми прийшли до нашого духовного батька Кобзаря у добу чи не найтяжчого випробування, але ми щасливі, що все одно можемо святкувати цю незалежність. Ми вшановуємо пам`ять співвітчизників, молодих хлопців, які захищали», – з коротким вітальним словом до кіровоградців звернувся голова держадміністрації Олександр Владиславович Петік.

По закінченню заходів біля пам’ятника Шевченку стартував автопробіг «Молодь єднає Україну», учасники якого поклали квіти до могил воїнів армії та працівникам органів внутрішніх справ, які загинули під час антитерористичної операції на сході України, на Алеї слави Рівненського кладовища. Безперервно сигналячи, низка прикрашених прапорами автомобілістів курсували по вулицях міста.

 

 

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар