Екс-СБУшник з Кіровоградщини підтримує сепаратизм в Україні

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Олександр Гоменюк, який з березня 1979 року по травень 2005 року проходив службу в органах державної безпеки (КДБ-СБУ) на Кіровоградщині, підпадає під санкції за підтримку і фінансування тероризму в Україні.

Біографія Гоменюка розміщена на сайті не визнаного так званого «Государственного Совета Республики Крым».

175_103x133Олександр Миколайович Гоменюк – обраний в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №1 від Кримської республіканської організації Партії регіонів, голова правління ПАТ “Пансіонат “Море”, входить до міжфракційної депутатської групи “За новый российский Крым!”, є членом постійної комісії з питань санаторно-курортного комплексу та туризму.

Народився 12 вересня 1951 року у селищі Цибулів Монастирищенського району Черкаської області. Має вищу освіту – в 1973році закінчив Київський державний педагогічний інститут, факультет іноземних мов. Учитель англійської та французької мов. Працював вчителем англійської мови в Цибулівській середній школі та Аврамівської восьмирічній школі, директором Тарнавської восьмирічної школи. З вересня 1978 по березень 1979 року був методистом Кіровоградського обласного інституту удосконалення вчителів. З березня 1979 року по травень 2005 року проходив службу в органах державної безпеки (КДБ-СБУ) на Кіровоградщині. З листопада 2007 року – директор ТОВ “Миндальная роща” в Алушті в Криму. З січня 2012 року – голова правління ПАТ “Пансіонат “Море” в Алушті.

На початку нинішнього року в ЗМІ була інформація про те, що прокуратура Криму опротестувала виділення очолюваному Гоменюком пансіонату земельної ділянки вартістю 12,5 мільйонів гривень. Рішення про передачу землі підлягало скасуванню, тому що депутат кримського парламенту Гоменюк О.М. до 9 гектарів території пансіонату хотів приєднати ще 7 гектарів державних земель лісогосподарського призначення ( скільки в Алушті коштує така земля можна тільки здогадуватися, ред.). Невідомо, як завершилася ця історія, адже відбулася після російська окупація Криму.

Але з розміщеної на сайті того ж “Государственного Совета Республики Крым” інформації відомо, що у 2014 році Гоменюк О.М. нагороджений Почесною грамотою Президії Верховної Ради ще Автономної Республіки Крим. Коли по телебаченню транслювалося засідання Верховної Ради АРК під час вирішення питання про так званий “референдум”, з його боку не було жодного протесту чи заяви про складання депутатських повноважень. Гоменюк без будь-яких протестів чи заяв незгоди повнив лави міжфракційної депутатської групи “За новый российский Крым!”.

Класифікацію груп осіб, які потрапляють під санкції, озвучив радник міністра МВС Антон Геращенко на засіданні «Комітету з питань застосування санкцій до осіб, які підтримують і фінансують тероризм в Україні»:

1. Посадові особи органів держвлади та органів місцевого самоврядування, а також депутати місцевих рад і депутати Верховної ради, які закликали до розколу України, сприяли організації так званого “референдуму” 16 травня, а також сприяють терористичним і сепаратистським акціях на всій території України.

2. Усі “міністри” та інші посадові особи ЛНР і ДНР, що займають свої “посади” в період, починаючи з 6 квітня 2014 року.

3. Керівники та члени незаконних збройних формувань, що діють проти інтересів України.

4. Всі депутати АР Крим, які голосували за від’єднання Криму від України. Посадові особи Автономної республіки та посадові особи місцевого самоврядування, які брали активну участь в організації та проведенні референдуму про відділення Криму від України.

5. Представники засобів масової інформації (як українські, так і зарубіжні), які закликають до сепаратизму, організації терористичних актів і збройного протистояння проти законної української влади.

6. Посадові особи (у тому числі депутати всіх рівнів) Російської Федерації та інших держав, які закликають до війни з Україною і публічно закликають до порушення територіальної цілісності України.

7. Українські та зарубіжні фізичні та юридичні особи, які спонсорують тероризм і сепаратизм на території України.

Василь Даценко, для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар