Прокуратурою Кіровоградщини викрито схему розкрадання бюджетних коштів

Світловодською міжрайонною прокуратурою в ході наглядової перевірки викрито схему розкрадання бюджетних коштів посадовими особами ДП «Світловодське лісове господарство».

Про це Першій електронній повідомили в прес-службі Прокуратури Кіровоградської області.

Внаслідок протиправних дій посадовців державним інтересам спричинено шкоду у розмірі 950 тис. грн.

За ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України прокуратурою розпочато кримінальне провадження.

Схема розкрадання бюджетних коштів полягала у тому, що предмети закупівлі, в даному випадку лісозаготівельні роботи, були поділенні на частини, таким чином посадовцям лісгоспу вдавалося уникнути проведення прозорої процедури відкритих торгів та створити всі передумови для розтрати коштів держави.

В подальшому, за вказаною схемою лісгоспом було укладено 187 договорів підряду загальною вартістю 950 тис. грн. з підставними приватними підприємствами, які взагалі не мали жодних матеріально-технічних резервів до виконання вказаних робіт. Після укладання правочинів, на рахунки приватних підприємств перераховувались кошти, проте, роботи з лісовпорядкуванню виконувались власними засобами державного лісового господарства.

На даний час, досудове розслідування триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар