«Світловодськом вечірнім» займеться прокуратура?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Спеціальна комісія Світловодського міськвиконкому перевірила бухгалтерію газети «Світловодськ вечірній», засновником якої є міськрада.

Як повідомив власкор Першої електронної, редактор «СВ» Микола Шверненко звільнився з займаної посади на початку квітня.

З акту перевірки випливає, що бухгалтерській облік у газеті не відповідає нормам чинного законодавства. Зокрема, переплата по зарплаті перевищена на тисячу гривень. У той же час, станом на 1 березня борг газети за поліграфічні послуги у міській друкарні сягає майже 5 тисяч гривень.

«Якщо взяти до уваги саму договірну кампанію щодо надання платних матеріалів у 2013 році та на початку 2014-го, то газета мала б отримати прибуток 145 тис. грн., але фактично (згідно договорів) надійшло лише 64 тисячі. Тож виникає запитання: а де ж ця різниця?» – констатувала начальник міського управління економіки Наталя Гаврилюк.

Чимало питань у комісії викликала і посадова інструкція редактора «СВ», яка затверджена самим колишнім редактором, а не міським головою, як того вимагає закон. Особливо членів комісії здивувало, що згідно з цією інструкцією редактор газети міської ради призначається і звільняється рішеннями районної ради та за поданням голови РДА, а редакторська зарплата має відповідати зарплаті заступника голови РДА.

Факти, виявлені під час перевірки, будуть направлені депутатам міськради та до міжрайпрокуратури.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар