На Кіровоградщині оголошено часткову мобілізацію

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Верховна Рада України затвердила указ в. о. Президента країни про часткову мобілізацію, яка проводиться на території всіх областей України. 

Як повідомив Першій електронній старший офіцер відділу обліково-мобілізаційної роботи Кіровоградського обласного військового комісаріату, підполковник Іван Саченко, часткова мобілізація має на меті доукомплектувати збройні сили відповідно до штатів військового часу.

За 45 діб, на які оголошено часткову мобілізацію, до лав збройних сил України буде призвано 20 тисяч чоловік, і ще 20 тисяч добровольців буде зараховано у Національну гвардію.

Як пояснив підполковник Саченко, основний контингент призову – це добровольці й військові фахівці, які вже проходили службу в армії.

Також Іван Саченко повідомив, що протягом двох тижнів, починаючи з 28 лютого, до військкоматів Кіровоградщини вже звернулося майже 2000 добровольців, з яких 35-40% – військовозобов’язані чоловіки чи ті, хто вже відслужив у армії.

Скільки ж мешканців Кіровоградщини буде мобілізовано за ці 45 діб підполковник Саченко не уточнив, адже ця інформація є закритою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар