До Дня військової розвідки у Кропивницькому “кіборгам” присвоїли військові звання і вручили відзнаки та подяки

Сьогодні, 7 вересня,  у Кропивницькому, у розташуванні легендарного 3-го окремого полку спецпризначення відбулися урочистості на честь Дня військової розвідки. “Кіборгам” вручили подяки і грамоти від Міноборони та Генштабу, а також, присвоїли військовим 3-го полку чергові військові звання і нагородили їх орденами та медалями.

Привітати військових розвідників прийшли керівники області та міста, єпископ Кропивницький і Голованівський УПЦ Київського Патріархату Марк, голова обласної організації українскої спілки ветеранів Афганістану Віктор Остащук та фермер-волонтер Олексій Цокалов.

“Ми гордимося вами, так як ви – найкращий підрозділ збройних сил України. Ви це довели на сході України. Від імені усієї громади Кіровоградщини хочу привітати вас із цим святом, і подякувати вам за ті подвиги, які ви звершуєте на полі бою, захищаючи нас”, – сказав у вітальному слові голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.

Від імені голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка військових розвідників привітав його перший заступник Сергій Коваленко.

“Про вашу професію широкий загал знає начебто все, а водночас, і нічого. Але всі усвідомлюють важливість, а у нинішній час – надважливість вашої професії у захисті національних інтересів та зміцненні обороноздатнгості нашої держави. Про героїзм вашої професії говорять два Героя України – Юрій Коваленко та Олександр Трепак. Будьте завжди попереду, звершень вам, звитяг. Добра і затишку вашим сім’ям, а всім нам – миру в нашій єдиній і неподільній Україні”, – побажав Сергій Коваленко розвідникам.

Миру і міцного здоров’я “кіборгам” з Кропивницького побажав також заступник міського голови Олександр Мосін.

“Ми справді пишаємося 3-іи полком. Це така візитівка міста Кропивницький. Ми не тільки пишаємося, а ще й молимся за вас. Щоденно багато-багато вірян нашої церкви промовляють молитви за тих, хто боровся, і бореться, за тих, хто захищав, і захищає нашу державу і наш народ. У молитвах віряни просять, щоби ви ще багато років у доброму здоров’ї втішалися з присутності своїх товаришів, любові своїх близьких, бачили, як зростають ваші діти, онуки, а якщо дасть Бог, то і правнуки. Щоб ви бачили якісні зміни в тій державі, за яку ви лиєте свою кров, віддаєте свої життя, і щоб ви були не тільки свідками тих якісних змін, а й учасниками. Миру вам, злагоди, любові, стійкості. Нехай серце ваше омине страх і відчай. Щоденним своїм подвигом наближайте мир і перемогу для нашого народу. Хай Бог вас береже”, – побажав військовим 3-го полку Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

Фермер з Бобринеччини Олексій Цокалов, який, як волонтер, активно допомагає 3-му полку спецпризначення, подякував всім військовим за захист життя кожного громадянина.

“В чомусь наша країна пограбована, в чомусь пошматована, але вона нескорена, так само, як нескорені і ви”, – звернувся до “кіборгів” Олексій Цокалов.

Після привітальних виступів начальник штабу 3-го полку зачитав наказ командира про заохочення військових до Дня військової розвідки. Крім того, частині військових присвоїли чергові сержантські та офіцерські звання. Також розвідників нагородили орденами “За мужність” ІІ та ІІІ ступеня, нагрудними знаками пошани за зразкову службу.

Для довідки: 1-го червня 2007-го року глава Міністерства оборони незалежної України підписав Наказ № 302. Цим наказом було встановлено офіційне професійне свято військових розвідників України, який визначено щорічно відзначати 7-го вересня. Ця дата була обрана не випадково, саме в цей день, в 1992-му році вийшов Указ Президента України, який відкрив нову сторінку в історії оборонного відомства суверенної держави. Назва цього Указу звучить так: Указ «Про Управління військової стратегічної розвідкі Міністерства оборони України». Даним документом розпочато найсучаснішу історію української військової розвідки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар