Кіровоградські шахтарі під стінами ОДА вимагали підтримки обласної влади

Сьогодні, 16 червня, під стіни Кіровоградської ОДА вийшли близько двох сотень кіровоградських шахтарів.

Гірники-інваліди вимагають повернення щомісячних страхових регресних виплат, які два роки тому призупинив уряд Яценюка. Тому інваліди шахти “Інгульська” закликають нардепів прийняти Проект Закону № 4015 про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (щодо перерахунку сум щомісячних страхових виплат). Шахтарі також вийшли підтримати своїх колег, які другий день голодують у будівлі Міністерства соціальної політики України.

“Кожного року нам робили щомісячні страхові перерахунки. Два роки тому, коли в країні почалася війна, і економіка держави переживала важкі часи, нам призупинили ці виплати. Але у цих поправках до закону було прописано, що припиняються виплати до стабілізації економіки. Зараз, згідно статистики, в Україні спостерігається приріст економіки і середньої заробітної плати, але нам виплати не повертають”, – розповів голова спілки інвалідів шахти “Інгульська” Павло Семич.

За його словами, Мінфін аргументує невиплати тим, що немає коштів, але за їх даними, кошти у сумі 600 млн є в наявності.

Олександр Пінчуков, який пропрацював 15 років на”Інгульській” шахті розповів, що у будівлі Мінсоцполітики голодують представники шахт з різних куточків України, а його самого відправили звідти додому через різке погіршення здоров’я.

“Там перебуває близько 80 чоловік. Ми вимагаємо у нардепів прийняття законопроекту № 4015 про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, щоб нам повернули регресні виплати. У мене самого цукровий діабет, тому після двох днів голодування у мене різко погіршився стан здоров’я. Товариші вирішили відправити мене додому з Києва”, – розповів Олександр Пінчуков.

За словами голови спілки інвалідів шахти “Інгульська” Павла Семича, їх в ОДА прийняв заступник голови облдержалміністрації Андрій Коломійцев. Шахтарям-інвалідам пообіцяли, що всі їх вимоги будуть доведені до Адміністрації Президента, а від Кіровоградської ОДА до Верховної Ради буде відправлено лист, яким прохатимуть депутатів підтримати законопроект № 4015 про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”. Також в ОДА зареєстрували звернення від кіровоградських шахтарів до Кабміну, Верховної Ради та нардепа від Кіровограда.

Як розповів Павло Семич, перед ОДА вони чекають підтвердження того, що їх листи зареєстрували.

Нагадаємо, 14 червня, ззранку, шахтарі з багатьох міст України мітингували під будівлею Мінсоцполітики, але після обіду вони вирішили продовжити свій пікет на п’ятому поверсі відомства і оголосили голодування. Серед голодуючих є троє шахтарів з шахти “Інгульська”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар