Через заяви опоблоківки Давиденко батьки і вчителі Пантаївського інтернату пікетують ОДА (ФОТО)

Сьогодні, 18 квітня, батьки та педагоги Пантаївської школи-інтернату (Олександрійський район) пікетували Кіровоградську ОДА.

Близько сотні пікетувальників вимагали не переводити їх навчальний заклад у міське підпорядкування Олександрії, адже в такому разі, на їх думку, інтернат просто закриють. Вони вимагають, аби заклад залишився у статусі обласного.

Люди почали бити на сполох через заяви заступника Олександрійського міського голови та депутата Кіровоградської обласної ради від Опоблоку Людмили Давиденко. Саме Давиденко, за їх словами, заявляла про те, що інтернат у Пантаївці потрібно закрити, а дітей, які там навчаються, перевести до інших шкіл.

Батьки та вчителі категорично проти закриття закладу, а переведення інтернату у підпорядкування міста, на їх думку, є першим кроком у цьому напрямку.

“Ми, батьки дітей, які навчаються в Пантаївському інтернаті, проти переведення закладу на фінансування з міського бюджету Олександрії. Адже знаємо, що Цапюк і Давиденко хочуть інтернат закрити. Ще немає ніякого рішення обласної влади, а від міської – вже приходять і оглядають майно інтернату”, – розповідає мама Марія Ковбасюк.

До мітингуючих вийшов заступник голови ОДА Сергій Коваленко. Він запевнив, що заява Людмили Давиденко є лише її власними словами, і що обласна влада не збирається передавати чи закривати заклад. Коваленко пообіцяв педагогам інтернату всебічну підтримку. Лише попросив їх збільшити кількість вихованців, прийнявши дітей з інших районів. Адже у закладі має навчатися 400 дітей, а нині є лише 86. На це педагоги інтернату заявили, що обласний департамент освіти не підписує їм дозволи на прийняття нових вихованців. Коваленко пообіцяв розібратися у цьому питанні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар