До 29-ї річниці виведення військ з Афганістану у Кропивницькому відбулася пам’ятна хода

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 15 лютого, у місті Кропивницькому, від площі Героїв Майдану відбулася пам’ятна хода до пам’ятника воїнам інтернаціоналістам всіх поколінь з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У ході взяли участь представники місцевої влади та жителі міста. Сьогодні вони вшанували пам’ять бійців, які у збройних конфліктах на чужій землі виконували свій службовий обов’язок.

15 лютого 1989 року – ця дата стала об’єднуючим символом мужності і честі. Саме 29 років тому остання колона радянських військ залишила, обпаленою жахливою десятирічною війною, Афганістан. Цей день пам’яті і скорботи для тих, хто пережив біль від втрати бойових друзів.

У цей день Єпископа Кропивницький і Голованівський УПЦ КП Марк прочитав молитви в честь загиблих солдат і закликав до того, аби всі об’єднались і змінювали життя на краще.

“Від доброго життя народ не покидає своїх земель, від доброго життя народ не гине за межами своєї Батьківщини. Коли українці як народ, як етнос втратили свою Батьківщину, то зазнали багато горя і лиха Дуже часто опинялися в різних арміях, де воювали один супроти одного. Дуже часто виконували завдання окупаційних сил, які досягали своїх певних цілей і тут можна згадати Першу Світову війну, Другу Світову війну, можемо згадати голодомори, репресії – ось так ті холоди, той град, те вогнище палило цей цвіт нації, який мав дати добрий плід для свого народу”, – зазначив владика Марк.

DSC_0056

DSC_0006

DSC_0007

DSC_0009

DSC_0014

DSC_0015

DSC_0022

DSC_0026

DSC_0034

DSC_0040

DSC_0043

DSC_0050

DSC_0052

DSC_0058

Анастасія Третьяк для Першої електронної газети
Поширити:

Залишити коментар:

коментар