Двоє українських військових отримали поранення під Авдіївкою – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО, станом на 15 травня, повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

НЗФ знову порушили режим тиші у Попаснянському районі.

Донецький напрямок

Вчора було неспокійно під Луганським та Авдіївкою. Під час обстрілів противник кілька разів застосував міномети. Всього відбулося 7 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Ворожі обстріли відбулися у трьох точках: Мар’їнці, Новогригорівці та Широкиному. Окупанти неодноразово застосовували БМП, міномети та вели снайперський вогонь. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 – отримали поранення під Авдіївкою.

Втрати противника:

2 загиблих і 5 поранених зі складу одразу двох так званих «бригад 1-го армійського корпусу» – бандформування «ДНР».

Українські правоохоронці затримали бойовика, який переховувався в Краматорську

Це 23-річний місцевий мешканець, який у квітні-травні 2014 року перебував у лавах НЗФ «ДНР» та вартував на блокпосту в окупованому місті. Згодом він втік до Росії на два роки. Наразі чоловік зізнався у скоєному та активно співпрацює зі слідством.

В Україні відбувся перший випуск інструкторів Сил спеціальних операцій

У Хмельницькому 29 українських спецпризначенців завершили шестимісячний навчальний курс з військовими фахівцями зі збройних сил США та країн Балтії. Такі навчання проводилися в Україні вперше. Випускники закладуть міцний фундамент нової школи спецпризначенців, які поповнюватимуть ССО ЗСУ.

1112131415161718

Нове покоління військовослужбовців також проходить бойовий вишкіл

Протягом двох тижнів на Львівщині 450 курсантів Національної академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного застосовують на практиці набуті знання. Зокрема, бійці займаються тактичною, вогневою та інженерною підготовкою, топографією та тактичною медициною.

Курсанти практикувалися у стрільбі з БМП в якості командирів та навідників бойової машини. Основна задача тренувань – максимально наблизити їх до бойових умов, враховуючи досвід АТО.

2122232425262728

В районі проведення АТО пройшло злагодження екіпажів бойової техніки

Заняття, зокрема, проводяться для військових, які були переміщені з інших посад на зміну демобілізованним воїнам. У деяких підрозділах відбуваються окремі польові збори, обладнання нових позицій та польових таборів.

313233343536373839

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар