Важкоатлетки з Кіровоградщини стали чемпіонками України

Ілюстрація: akzent.zp.ua

Школярки з Голованівська Анна Конякіна і Ольга Конончук стали чемпіонками України, перемігши на Чемпіонаті з важкої атлетики серед юнаків і дівчат, який проходив минулого тижня в місті Славутич. А на паралельних змаганнях пам’яті героїв Чонобиля, кропивницька важкоатлетка Ольга Пікаш стала абсолютною чемпіонкою.

Як повідомив Першій електронній тренер спортсменок Василь Доценко, Кіровоградщину на Чемпіонаті представляли семеро школярів – усі вихованці Голованівської ДЮСШ.

12-річна штангістка Анна Конякіна(58 кг) поборола чотирьох суперників, підійнявши вагу 90 кг (50 кг у поштовху і 40 кг у ривку).

Першість у своїй ваговій категорії виборола й 11-річна Ольга Конончук (44кг). Дівчинка підняла в ривку штангу вагою 35кг, а в поштовху – 45 кг (загалом – 80 кг).

Друге місце на Чемпіонаті зайняла 11-річна Іванка Завалюк(53 кг), підійнявши 84 кг. Ще четверо спортсменів з Голованівська посіли 4 і 5 місця.

За словами Василя Доценка, голованівські штангісти завжди привозять найвищі нагороди зі спортивних змагань, тому він дуже пишається своїми вихованцями і вже готується до наступного Чемпіонату – для підлітків.

Окрім того, у Славутичі проходив міжнародний турнір пам’яті героїв Чонобиля, де вихованка СДЮШОР «Надія» Ольга Пікаш у ваговій категорії до 63 кг стала абсолютною чемпіонкою.

Президент обласної федерації важкої атлетики Вячеслав Жуков зазначив, команда з Кіровоградщина показала відмінні результати і має великі шанси на подальші успіхи.

“Приємно, що не лише в Кропивницькому є гарні спортсмени. Талановита молодь є по всій області, будемо її відшукувати і давати можливість тренуватися в належних умовах”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар