Волонтери передали в музей військово-морського флоту речі з СДК «Кіровоград» (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
????????????????????????????????????

Представники благодійного фонду «Добротвір» Геннадій Солдецький і Андрій Малик передали у фонди музею військово-морського флоту, що в селі Велика Северинка (Кіровоградський район), подарунки від екіпажу СДК «Кіровоград».

Символіку корабля, плакат із підписами членів екіпажу, килимок, сплетений зі швартового канату, і палубну швабру, яку моряки охрестили «Машкою», Геннадій Солдецький привіз у Кіровоград у березні 2014 року. Тоді він супроводжував гуманітарний вантаж від благодійного фонду народного депутата Станіслава Березкіна «Добротвір».

«У березні 2014 року вантажівка з 12-ма тонами продуктів відправилась з Кіровограда в окупований Крим. Всі витрати на придбання харчів і їх транспортування взяв на себе благодійний фонд «Добротвір», – розповів представник фонду Геннадій Солдецький. – Цих продуктів вистачило для того, щоб наші моряки з СДК «Кіровоград» протрималися цілий місяць в російській облозі і харчувалися ще протягом півроку після визволення. Більш того – вони поділилися харчами з екіпажами трьох інших українських кораблів, які були разом з ними заблоковані російськими військовими у бухті Донузлав».

У знак вдячності за таку підтримку, моряки подарували волонтерам свої автографи і речі з корабля – саморобний килимок і улюблену палубну швабру. Протягом двох років дарунки зберігалися у волонтерів з «Добротвору». А коли ті дізналися про існування в степах Кіровоградщини музею військово-морського флоту, вирішили передати ці безцінні сувеніри до його фондів.

Музейники від таких подарунків у захваті, адже подібних речей в експозиціях не було.

«Передані експонати дуже важливі, адже в запасах нічого подібного просто не було. Я дуже вдячний волонтерам за дарунки, тим більше з нашого десантного корабля «Кіровоград». Тепер наш музейний кубрик стане ще атмосфернішим і «з ароматом моря»».- зазначив співзасновник музею Василь Гребенюк.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар