Кіровоград може залишитись без міського голови

П’яту добу в Кіровограді не можуть оголосити остаточні результати підрахунку голосування на виборах міського голови. Через судові позови та скарги штабу кандидата на посаду міського голови Андрія Райковича Кіровська районна ТВК не може закінчити підрахунок голосів, а відповідно, і Кіровоградська міська ТВК не може оголосити остаточні результати.

Тим часом, сьогодні о 24-ій годині спливає термін, передбачений на визнання результатів виборів. Існує варіант розвитку подій, коли міська ТВК визнає вибори міського голови Кіровограда такими, що не відбулися, адже, згідно згідно з част. 4 статті 85, част. 20 та 21 статті 87 Закону України “Про місцеві вибори”: “Не пізніш як на п’ятий день з дня повторного голосування територіальна комісія  на підставі складеного протоколу про результати виборів сільського, селищного, міського голови повинна прийняти одне з рішень: про визнання сільського, селищного, міського голови обраним або про визнання виборів відповідного сільського, селищного, міського голови такими, що не відбулися”.

У випадку з Кіровською районною ТВК, є рішення суду про заборону встановлювати результати підрахунку голосів до його рішення, а от Кіровоградська міська ТВК не має таких заборон, і сьогодні до 24.00 повинна ухвалити якесь рішення.

Таким чином, небажання команди Андрія Райковича програвати вибори Артему Стрижакову може призвести до зриву повторного голосування з виборів Кіровоградського міського голови.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар