Мінімальну зарплату підвищать на 50 гривень

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №4543 “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” (щодо соціальних стандартів та обсягу субвенції на надання пільг та житлових субсидій)”. За документ проголосували 248 депутатів ВРУ, передає кореспондент РБК-Україна. За основу документ підтримали 269 депутатів ВР, після чого спікер Андрій Парубій поставив законопроект на голосування в цілому.

Так, проектом пропонується у зв’язку з підвищенням соціальних стандартів та звільнення від оподаткування пенсій доходи загального фонду державного бюджету збільшити на 6,7 млрд гривень.

З податку та збору на доходи фізичних осіб пропонується зменшити на 0,4 млрд. гривень за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати з 1 грудня 2016 року на 50 гривень (проти врахованих в бюджеті), що збільшить фонд оплати праці працівників, і скасування оподаткування пенсій.

Документом передбачається збільшити темпи підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 1 грудня 2016 року до 1 600 гривень проти 1 550 гривень передбачених у бюджеті. Так, у грудні 2016 року розмір мінімальної заробітної плати проти травня 2016 року зросте на 10,4 % проти передбачених 7 % зростання.

Зазначається, що у поточному році законопроектом передбачено підвищення розмірів прожиткового мінімуму з 1 грудня 2016 року. Отож, з 1 грудня 2016 року прожитковий мінімум зросте: на одну особу в розрахунку на місяць з 1 399 гривень до 1 544 гривень; для дітей віком до 6 років з 1 228 гривень до 1 355 гривень; для дітей віком від 6 до 18 років з 1 531 гривні до 1 689 гривень; для працездатних осіб з 1 450 гривень до 1 600 гривень; для осіб, які втратили працездатність: з 1 130 гривень до 1 247 гривень.

З метою надання допомоги найуразливішим верствам населення в оплаті за житлово-комунальні послуги в умовах підвищення ціни на природний газ для населення змінами до держбюджету на 2016 рік пропонується загальний обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг додатково збільшити на 5 269,0 млн гривень та визначити у сумі 40 269,0 млн гривень.

Підкреслюється, що у зв’язку із підвищенням соціальних стандартів пропонується додатково врахувати 2,5 млн гривень, зокрема на:

 -виплату одноразової адресної грошової допомоги випускникам вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного і медичного профілю та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу у закладах освіти та охорони здоров’я, розташованих у сільській місцевості;

-виплату одноразової грошової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, що перебували під опікою (піклуванням) або на повному державному утриманні, при працевлаштуванні їх після закінчення навчального закладу у розмірі шести прожиткових мінімумів;

-виплату державної соцдопомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною”;

-підвищення розміру стипендій аспірантам, клінічним ординаторам та докторантам навчальних закладів та наукових установ.

Крім того, Міністерству оборони та іншим силовим структурам на підвищення розмірів одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення та інвалідності військовослужбовців (осіб рядового і начальницького складу, поліцейських) у зв’язку із збільшенням розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб пропонується передбачити 4,6 млн гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар