В Олександрії затримали потяг через бійку АТОвця і майора СБУ

У неділю, 8 травня, в Олександрії, через бійку 25-річного старшого солдата з військової частини міста Волновахи та 34-річного майора Управління Служби безпеки України в Донецькій області було затримано потяг сполученням “Львів – Маріуполь”.

Про це пишуть “Олександрійські новини“.

АТОвець та СБУшник, нібито спільно вживали алкогольні напої в одному купе вагону. За неофіційною інформацією, захмелілий військовослужбовець з товаришами вийшов у тамбур покурити, а по поверненню застав представника Служби Безпеки за нишпоренням в їхніх особистих речах. Можливо, у такий спосіб майор СБУ намагався, як кажуть на слензі, “прошмонати” військовиків з метою виявлення заборонених предметів, боєприпасів тощо, а можливо банально щось поцупити.

Такий вчинок правоохоронця звісно обурив бійців АТО, через що майор СБУ отримав від них стусанів. Обороняючись, співробітник Служби Безпеки ще й начебто погрожував військовослужбовцям застосуванням табельної вогнепальної зброї, а саме пістолетом “ПМ”, якого витягнув під час бійки.

Конфлікт між нетверезими силовиками дійшов своєї кульмінації якраз на під’їзді потягу до станції Олександрія, тому повідомлення про бійку у вагоні від старшого поїзду отримав саме черговий Олександрійського відділу поліції, який відразу направив на залізничну станцію слідчо-оперативну групу.

Для проведення слідчих дій і госпіталізації майора СБУ до неврологічного відділення міської лікарні № 1, Олександрійським правоохоронцям довелося на деякий час навіть затримати рух поїзду. Окрім наслідків сильного алкогольного сп’яніння лікарі попередньо констатували у майора СБУ закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК України “Умисне легке тілесне ушкодження”. Найімовірніше кримінальне провадження для подальшого провадження буде передане військовій прокуратурі, оскільки участь у конфлікті з обох сторін брали представники військових структур.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар