Кіровоградська мережа ЛЖВ зробила бюджет охорони здоров’я доступнішим для людей

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Аналітики Кіровоградської мережі ЛЖВ візуалізували обласний бюджет охорони здоров’я.

З обласним бюджетом охорони здоров’я раніше можна було ознайомитися лише у таблицях та звітах, тепер же він став доступним для сприйняття. На які потреби медицини витрачатимуться бюджетні кошти у поточному році? Відтепер ця інформація доступна у простій формі. Аналітики КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД” перетворили фінансову звітність в інтерактивну інфографіку.

Фінансові документи не завжди доступні та відкриті для розуміння пересічного громадянина. Через це часто виникали припущення щодо нераціонального використання коштів. За доступність та відкритість бюджету у сфері медицини виступають громадські активісти Кіровоградської мережі ЛЖВ. Вони взялися за візуалізацію бюджету і сьогодні готові говорити про напрацювання.

За сприяння департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації аналітиками було зібрано, проаналізовано та узагальнено розподіл видатків обласного бюджету на 2016 рік у галузі охорони здоров’я. За технічної підтримки спеціалістів ГО «Об’єднання «Центр політичних студій та аналітики» її було зведено в інтерактивну інфографіку.

У регіоні візуалізацію бюджету у сфері медицини демонструють вперше. Чиновники визнають, що таке подання інформації, дійсно, доступніше для сприйняття.

– Сприйняття цієї інформації – завжди було цікаво для всіх. І не тому, що ми не публічні. Ми звіти робимо регулярно. Мова йде про сприйняття цифр. Це потрібно робити таким чином, щоб це було цікаво кожному громадянину. Тому форма візуалізації дійсно проста і доступна кожному. Це може бути розміщено і на нашому сайті, – прокоментував директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Олег Рибальченко, додаючи: – Ми будемо підтримувати цей проект, щоб  ми могли порівняти результати річного звіту. Думаю, тоді ми отримаємо відгуки і будемо удосконалювати.

У Кіровоградській мережі ЛЖВ додають, що планують отриману інформацію деталізувати у розрізі по кожному закладу охорони здоров’я. Бюджет повинен бути доступний для сприйняття кожному, переконані в організації.

Зараз інтерактивна інфографіка працює у тестовому режимі за посиланням.

Довідково: проект «Кіровоград – відкрита медицина» реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар