У Кіровограді відбулось душевне свято духовного співу (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Спасо-Преображенському соборі міста Кіровограда 10 жовтня відбулось свято духовного співу «Молюсь за тебе, Україно».  Для участі в ньому було запрошено 27 хорових колективів як церковних, так і світських.

Перед початком свята відбулось традиційне покладання квітів на подвір’ї храму до Пам’ятного знаку на честь двотисячоліття Різдва Христового та могили архієпископа Кіровоградського й Олександрійского Василія. Цього року церковники також вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули в АТО покладанням квітів на Алеї Слави, розташованій на Фортечних валах.

Із вітальним словом до гостей та учасників свята звернувся владика Кіровоградської єпархії архієпископ Іоасаф: “Ми зібрались тут, щоб звернутись до Бога, щоб піснею попросити в Бога того, що зараз нам усім найбільш необхідно — мирного неба над головою. Ми маємо своїми серцями звернутись до Господа, і Господь відгукнеться на наші молитви, і запанує в нашій країні мир”.

Цьогоріч до глядачів долучились кіровоградські військовослужбовці, які відстоюють мир в Україні. Адже цивільні моляться за мир, а вони його виборюють. Армія завжди необхідна народу. І як зазначив Іоасаф, хто не хоче годувати свою армію — годуватиме чужу.

Усіх вразила молитва «Отче наш» у виконанні хору студентів Кіровоградського музичного училища. Але не залишила байдужим нікого жодна молитва, яка лунала в цей день у храмі.

Паралельно з виступом хорових колективів на території собору проходила виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Торжество благодаті, сумління, таланту». Тут були ікони вишиті акриловими нитками та бісером, твори майстрів вишивки, рушники, серветки. Вироби з дерева, як-от макети храмів, великодні сувеніри та ікони. Експозиції робіт декоративно-ужиткового мистецтва та образотворчого мистецтва органічно переплітаються з фотовиставкою, яка демонструє розвиток подій на попередніх святах духовного співу «Молюсь за тебе, Україно».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар