Кропивничан закликають приєднатися до всесвітнього флешмобу з прибирання сміття

© petapixel.com

У Кропивницькому містян закликають приєднатися до всесвітнього екологічного флешмобу з прибирання сміття “Trashtag Challenge”.

Відео із закликом оприлюднив кропивницький журналіст Дмитро Семенюк, який разом зі своїм другом прибрав територію біля Фортечних Валів, повідомляє Перша електронна газета.

Щоб долучитися до флешмобу, потрібно сфотографувати будь-яке місце, що перебуває в занедбаному стані, прибрати його, а потім опублікувати в соцмережах два фото – до і після прибирання. У публікацію додайте всесвітній хештег #trashtag та локальний для Кропивницького – #trashtag_kr.

2a90778f850c4716199e63b90320b93a.png

Як пише 112.ua, хоча широкої популярності “сміттєвий” флешмоб набув тільки протягом останніх днів, історія сягає корінням у тепер уже далекий 2015 рік.

Тоді американець на ім’я Стівен Рейнхольд вирушив у багатоденну подорож зі своїм другом. Їхній автомобільний маршрут пролягав з Каліфорнії до Джексон-Гоула дивовижної краси пагорбами і не менш мальовничими долинами.

Рейнхольд буквально зачарувався природою, але це почуття змінилося страшним соромом. Летячи 395-м шосе, з вікна машини вилетів чек у бік долини Овенс, але він за ним не повернувся.

“Я мав би зупинитися… Я мусив підібрати його”, – докоряв сам собі чоловік.

У підсумку він поклявся зібрати сто таких папірців під час своєї подальшої подорожі, але це переросло в щось більше. По поверненню Рейнхольд запустив за участю компанії UCO проект #Trashtag, спрямований на підтримку дикої природи в чистоті.

Але, незважаючи на те, що людям навіть пропонували винагороду за участь, у соцмережах він популярним, на жаль, не став.

Задумку Стівена Рейнхольда масово підтримали тільки через чотири роки. 5 березня користувач під іменем Роман Бірон виклав у Facebook пост-звернення:

“Ось новий челлендж для всіх вас, підлітків, які нудьгують. Сфотографуйте територію, якій би не завадило трохи прибирання, а потім сфотографуйте те, як ви щось зробили, та опублікуйте”.

Через кілька днів з’явився тред на Reddit зі скриншотом допису, і, як часто буває з публікаціями на цьому ресурсі, тема стала популярною. Флешмоб знову запустили в США, а потім й інших куточках планети.

Читайте також: Аджамські школярі хочуть навчити односельців заробляти на сортуванні сміття

Поширити:

Залишити коментар:

коментар