На трасі Кропивницький-Миколаїв кладуть вирівнювальний шар асфальту

На Кіровоградщині триває ремонт державної дороги Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв. Зараз там облаштовують вирівнювальний шар крупнозернистого асфальтобетону.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт САД у Кіровоградській області.

Техніка працює на відрізку км 76-77 між селами Калинівка та Степове Кіровоградського району.

Нагадаємо, ремонтні роботи були розпочаті ще у 2012 році, та через брак фінансування вони були призупинені до цього літа. Тоді провели підсилення конструктивного шару, тепер – влаштування вирівнюю чого товщиною в 10 см, а далі – укладка верхнього 5-сантиметрового шару ЩМА-20 (щебенево-мастиковий асфальтобетон).

Читайте також: То був шматок поролону: розколупану пальцями знам’янську дорогу перевірятимуть

За інформацією інженерів відділу технагляду Служби, план на сьогодні – використати до тисячі тонн асфальтобетону.

Зазначимо, на іншій локації цієї ж дороги працює ТОВ «Ростдорстрой» на укріпленні нижнього шару дороги. За сталого фінансування та сприятливої погоди, до кінця будівельного сезону поточний середній ремонт буде завершено на двох ділянках загальною протяжністю 33 км – від м. Кропивницький до с. Полтавка Бобринецького району.

Фінансування ремонту з державного бюджету.

Читайте також: Як виглядає новозбудована об’їзна дорога навколо Знам’янки

Зазначимо, що 26 березня, мешканці Возсіятського почали перекривати трасу Н-14 “Кропивницький-Миколаїв”. Люди погрожували перекрити бетонними плитами єдину пряму дорогу між містами, якщо чиновники хоча б протягом тижня не візьмуться за ремонтні роботи аварійного мосту в селі.

Люди вимагали проведення капітального ремонту дороги і приїзду до них прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Уже 31 березня на дорозі Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв одразу три бригади ДП «Кіровоградський облавтодор» розпочали аварійну ліквідацію вибоїн для забезпечення проїзду транспорту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар