Активісти 12 годин перекривали трасу національного значення Кропивницький – Миколаїв

скріншот із відео

Траса національного значення Кропивницький – Миколаїв фактично припинила існування. Доведені до відчаю жителі села Возсіятське учора, 26 березня, перекривали рух цим бездоріжжям і блокували його понад 12 годин.

Про це йдеться у сюжеті “ТСН“, повідомляє Перша електронна газета.

“Дорога Н-14 Кропивницький – Миколаїв. Пекельні майже двісті км шляху подолати можуть лише найвідчайдушніші водії. Цієї весни з дороги зійшли останні клапті асфальти, а ями сягають глибини півтора метра”, – йдеться у сюжеті.

У місиві багнюки і щебню легковики застрягають намертво, а деякі водії живуть у ямах по дві доби. Мешканці села кажуть, що “швидка” доїжджає до них за 1,5 години, а шкільний автобус взагалі відмовився сюди їздити.

Дві сотні мешканців села заблокували і вимагають відремонтувати дорогу. На трасі утворилися кілометрові затори, однак водії не обурюються, а навпаки підтримують дії протестувальників.

“Тут доріг немає. Перекрили не дорогу, а бездоріжжя”, – говорить водій Юрій Бабов.

До мітингарів вийшла голова Єланецької РДА Олена Посашкова, яка розповіла, що Кабмін виділив на ремонт дороги 302 млн грн.

“Гроші виділили, а роботи орієнтовно планують почати в серпні”, – зазначає чиновниця.

Натомість селяни обурюються і говорять, що чекати більше не можна. У селі є аварійний міст, якому вже близько 90 років і зруйнуватися він може будь-якої миті. Якщо чиновники за тиждень не візьмуться ремонтувати хоча б його, люди погрожують перекрити бетонними плитами єдину пряму дорогу між Миколаєвом та Кропивницьким.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар