Що нового чекає абітурієнтів при вступі до ЦДПУ ім. В. Винниченка в 2017 році

Незабаром розпочнеться найгарячіший період для абітурієнта – вступна кампанія до ВНЗ. Вивчивши особливості кожного вищого навчального закладу, підходить момент розібратися з особливостями вступної компанії цього року.  Медіа-група поспілкувалася з представниками приймальної комісії, щоб дізнатися про головні новини для абітурієнтів.

Про це повідомляє сайт ЦДПУ.

Розповіла про особливості вступної кампанії у ЦДПУ ім. В. Винниченка відповідальний секретар приймальної комісії Наталія Подопригора.

Розкажіть про особливості цьогорічного вступу?

Прийом вступників на навчання до ЦДПУ ім. В. Винниченка проводитиметься на конкурсні пропозиції, які університет формує самостійно.

Для здобуття ступенів вищої освіти приймаються:

  • особи, які здобули повну загальну середню освіту або освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста – для здобуття ступеня бакалавра;
  • особи, які здобули ступінь бакалавра (освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста) – для здобуття ступеня магістра;
  • особи, які здобули ступінь магістра (освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста) – для здобуття ступеня доктора філософії.

Особливості реалізації засад післядипломної освіти в ЦДПУ ім. В. Винниченка полягають у можливостях вступу на навчання за іншою спеціальністю. Зокрема, для здобуття ступеня бакалавра приймаються особи, які здобули раніше такий самий або вищий ступінь (рівень), або здобувають його не менше одного року та виконують у повному обсязі індивідуальний навчальний план.

До того ж бакалаврам або спеціалістам можна підвищити свою кваліфікацію, та вступити до магістратури за іншою спеціальністю за умови допущення до участі в конкурсному відборі на загальних засадах у разі успішного складання додаткового вступного випробування. Для таких вступників ЦДПУ ім. В. Винниченка встановлює додаткові вимоги в частині строків навчання та виконання додаткового навчального плану впродовж першого року навчання. Фінансування навчання за державні кошти здійснюється в межах нормативного строку навчання. Підготовка таких здобувачів вищої освіти здійснюється за однією спеціальністю

Абітурієнти, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста за спорідненою спеціальністю, а також ті, які виявили бажання навчатись на природничо-математичних та інженерно-технічних спеціальностях, прийматимуться на перший курс (зі скороченим терміном навчання), а за неспорідненими спеціальностями – на другий (третій) курс (з нормативним строком навчання) на вакантні місця наборів попередніх 2016 та 2015 років за результатами вступних іспитів.

Чи приймаються сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання для вступників?

Вступ на навчання для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти до ЦДПУ ім. В. Винниченка у 2017 році буде можливим у формі зовнішнього незалежного оцінювання, творчих конкурсів, вступних іспитів або співбесіди в передбачених Правилами прийому випадках.

У 2017 році будуть прийматись сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016 та 2017 років, тоді як у минулому році за торішнім сертифікатом вступати було неможна.

Які предмети залишаються обов’язковими для вступу?

Українська мова та література залишається обов’язковим предметом. Особи, не атестовані з української мови, подають сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти з мови, оцінки з якої виставлені в документі про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень або складають вступний іспит з урахуванням наявності відповідних науково-педагогічних працівників, які є членами предметних (атестаційних) комісій ЦДПУ ім. В. Винниченка.

Другим загальноосвітнім предметом, з якого проводиться зовнішнє незалежне оцінювання, в залежності від спеціальності за вибором ЦДПУ ім. В. Винниченка, може бути математика, історії України або біологія.

Третій предмет визначається ЦДПУ ім. В. Винниченка, втім в залежності від спеціальності передбачено право вступника на вибір з двох предметів, або творчого конкурсу для спеціальностей «Журналістика», «Середня освіта (Музичне мистецтво)», «Середня освіта (Образотворче мистецтво)», «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», «Хореографія», «Середня освіта (Фізична культура)», «Фізична культура і спорт».

Абітурієнти-2017 для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти на бюджетні конкурсні пропозиції ВНЗ зможуть подати лише 9 заяв на 4 спеціальності, в той час як у минулому році зазначена категорія осіб мала змогу подати 15 заяв на 5 спеціальностей.

Чому відбулися зміни у вступній кампанії?

Об’єктивними чинниками зміни умов вступної кампанії-2017 є фактори виявлені в площині практичних дій вступної кампанії-2016. Практика показала, що значна кількість вступників, які отримали рекомендації до зарахування на бюджетні місця з 10 і вище пріоритетами, цими місцями не скористалися, і пішли на більш уподобані ними спеціальності на контрактну основу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар