«Вишивана моя Україна» подорожує: казначейський оберіг презентували у Компаніївці

фото kompanievka.com.ua

Учора, 24 січня, у селищі Компаніївка в приміщенні Управління Державної казначейської служби України відбулась презентація карти «Вишивана моя Україна», яку впродовж трьох місяців вишивали казначеї всіх територіальних органів України.

В презентації прийняв участь селищний голова О. Маслюков, пише сайт Компаніївської селищної ради.

Ця всеукраїнська акція Казначейства присвячується 25-й річниці Незалежності України. Карта «Вишивана моя Україна» віднині – казначейський оберіг. Нині вона подорожує Україною, як естафета краси, добра та любові до Батьківщини, аби кожен казначей та розпорядники бюджетних коштів побачили витвір, зроблений руками працівників Казначейства України.

Ідея акції «Вишивана моя Україна» полягала в тому, що працівники територіальних органів ДКСУ власноруч вишиють карту нашої Батьківщини притаманними для кожного регіону орнаментами. Полотно передавалось з регіону до регіону, вишивка доповнювалася новими візерунками. Почалася акція у Донецькій і Луганській області. Подальший маршрут пролягав так: Харківська; Сумська; Чернігівська; Полтавська; Дніпропетровська; Запорізька; Херсонська; Миколаївська; Одеська; Кіровоградська; Черкаська; Вінницька; Хмельницька; Тернопільська; Чернівецька; Івано-Франківська; Закарпатська; Львівська; Волинська; Рівненьська; Житомирська; Київська.

Усі надзвичайно ретельно та відповідально поставилися до створення оберегу, працювали навіть ночами, аби не підвести колег та встигнути вчасно передати карту до наступної області. У колег-казначеїв з різних регіонів навіть з’явився певний дух суперництва – чий орнамент буде кращий, чия вишивка гарніша. Суперництво казначеїв проявлялося не лише у вишивці, але й в описанні процесу: підготовці фотографій і текстів – із теплими словами вітань, віршами. А завершилася акція «Вишивана моя Україна» в серці України – Києві 19 жовтня цього року.

У центральному апараті Казначейства оформлення «Вишиваної України» завершилося остаточно. ЇЇ оздобили Державним гербом – тризубом і символом миру – голубом. А ще на ній з’явилася Автономна республіка Крим та слова-пояснення щодо створення карти. Далі карта – вишиванка вирушила почергово в усі територіальні органи Казначейства України для ознайомлення з результатом клопіткої роботи по її вишиванню, після чого вона знайде своє місце в центральному апараті Державної казначейської служби України як ще один символ згуртованості та патріотизму казначейської спільноти.

Йдучи зі сходу на захід усіма регіонами нашої Батьківщини, акція «Вишивана моя Україна» ще раз засвідчить високий дух патріотизму, притаманний українському народу, поєднає всіх казначеїв незримою ниткою любові до рідної землі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар