До крадіжки 1 млн грн під час реставрації художнього музею причетний чиновник ОДА, – прокуратура

Заступник начальника Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА ймовірно причетний до крадіжки понад 1 млн грн з держбюджету для проведення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Кіровоградського обласного художнього музею. Посадовцеві оголошено підозру за ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Цей факт встановила Кіровоградська місцева прокуратура в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, заступник начальника Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА відповідно до акту приймання-передачі прийняв устаткування, що на той момент та на момент проведення розрахунків фактично придбано та встановлено не було. Окрім того, не забезпечив контроль за фактичними обсягами і якістю проведених робіт, відповідністю їх проектам, технічним умовам і стандартам. Вказане спричинило тяжкі наслідки державним інтересам у вигляді матеріальних збитків на суму понад мільйон гривень.

Наразі посадовцеві оголошено підозру за ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Окрім того, за процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадження щодо двох керівників приватних підприємств (підрядник та субпідрядник), які при виконанні вищезазначених робіт, за попередньою змовою, завищили вартість фактично придбаного та встановленого устаткування з метою особистого збагачення. За результатами проведеної судово-економічної експертизи встановлено, що сума збитків, завданих злочинними діями підозрюваних, становить понад один мільйон гривень.

Фігурантам справи повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Справу направлено до суду.

Нагадаємо, факт привласнення групою осіб коштів, виділених з держбюджету для проведення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Кіровоградського обласного художнього музею прокуратура викрила у лютому цього року.


4 липня правоохоронці викрили у хабарництві ще одну чиновницю облдержадміністрації – очільницю одного з відділів. Її затримали у службовому кабінеті під час отримання 6 тис. грн від приватного підприємця за сприяння у вирішенні питання щодо підписання договору з ним на встановлення певного обладнання.

Суд обрав чиновниці запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 52 тис 860 грн.

За інформацією Центральноукраїнського антикорупційного офісу, затримали начальницю відділу планово-фінансової роботи, бухгалтерського обліку та відомчого контролю Департаменту соцзахисту населення Кіровоградської ОДА Тетяну Хачатурян. Вона, до речі, є дружиною колишнього керівника управління ЖКГ міськради Кропивницького Олександра Хачатуряна.

Screenshot_10

Поширити:

Залишити коментар:

коментар