На Кіровоградщині зловмисники в масках намагалися пограбувати сільський магазин

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Поліцейські затримали двох осіб за підозрою у скоєнні розбійного нападу на продавчиню. Невідомі в масках, погрожуючи зброєю, відібрали у потерпілої грошові кошти, що знаходилися в касі, та золоті прикраси. Місцеві жителі намагалися зловити нападників самостійно, однак після невдалої спроби покликали на допомогу працівників поліції. Нині підозрювані затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України і дають покази слідству.

Пригода сталася в одному з сіл Знам’янського району в пообідню пору. 59-річна місцева мешканка, власниця невеличкого продуктового магазину, що підміняла продавця, побачила на порозі двох чоловіків. Те, що вони не були звичайними відвідувачами, потерпіла зрозуміла відразу. Свої обличчя молодики приховували масками, один тримав у руках предмет, схожий на пістолет, і «пообіцяв» негайно ним скористатися, якщо їм не віддадуть наявну в касі виручку.

Не чекаючи того, що вирішить жертва, один із нападників почав стискати шию жінки руками, бити та залякувати, інший у цей час продовжував нишпорити за прилавком.

«Попри всі сподівання зловмисників, сума готівки, якою вони планували збагатитися, виявилася не настільки значною. Поклавши до кишені 1800 гривень, молодики змусили потерпілу віддати свої прикраси, а потім вибігли з приміщення.

Зібравшись з силами, жінка так само вибігла на поріг і покликала на допомогу. Затримати нападників намагалися працівники місцевого кафе, та після невдалої спроби викликали працівників поліції.

У результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейським вдалося встановити та затримати підозрюваних. Ними виявилися двоє непрацюючих раніше судимих жителів району», – розповів начальник Знам’янського відділу поліції Андрій Бензар.

По даному факту розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій».

За ці дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар