В Кіровограді відбудуться громадські слухання щодо нової назви міста

27 серпня о 14.00 у приміщенні міської ради ( 426 кім.) відбудуться громадські слухання щодо перейменування міста Кіровограда “Нове ім’я столиці степового краю”.

Як відомо, 4 червня на сесії міської ради було прийняте рішення № 4118 “Про організацію підготовки та проведення громадських слухань, громадського опитування щодо перейменування міста Кіровограда”.

18 серпня на позачерговій п’ятдесят першій сесії шостого скликання депутати проголосували за виділення із загального фонду міського бюджету – за рахунок зменшення резервного фонду — 600 тисяч гривень на проведення громадського опитування мешканців обласного центру з приводу нової назви нашого міста, повідомляє сайт Кіровоградської міської ради.

Зазначимо, що результати опитування не є обов’язковими для виконання органами місцевого самоврядування, виконавчої влади чи Верховнї Ради. Також незрозуміло, за якою саме процедурою вони відбудуться і яким чином складатимуться списки жителів міста, що братимуть участь у голосуванні.

Опитування буде проводитися у період між першим та другим туром виборів міського голови. Згідно прийнятого Верховною Радою України закону про декомунізацію, вже у третій декаді листопада ряд населених пунктів мають отримати нові назви. Рішення, згідно чинного законодавства, має прийняти Верховна Рада Україниз урахуванням рекомендацій Інституту національної пам’яті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар