Кіровоградці вшанували річницю з дня загибелі прикордонника Андрія Матвієнка (ФОТО)

Сьогодні, 7 серпня, виповнився рік з дня загибелі кіровоградського прикордонника Андрія Матвієнка.

У пам’ять про подвиг кіровоградського захисника на Рівнянському кладовищі провели панахиду. Вшанувати сміливість та вірність військовому обов’язку загиблого Героя прийшли рідні, бойові товариші та просто небайдужі громадяни. Після панахиди відбулося урочисте покладання квітів.

Як раніше повідомляла Перша електронна газета, Андрій Матвієнко (1988 р. н.) був молодшим інспектором прикордонної служби військової частини 9937. Після закінчення навчання в інституті (2007 року) хлопець влаштувався на роботу до одного з відділень Приватбанку м. Кіровограда, де зарекомендував себе як відповідальний і сумлінний працівник. Потім відслужив в армії. А коли на Батьківщину прийшла війна, він одним із перших за власним бажанням став на захист рідної землі.

7 серпня під час руху автоколони, яка поверталася з виконання завдання по захисту рубежів України, не доїжджаючи до населеного пункту Лисиче (пункт пропуску Успенка) на державному кордоні Донецької області автомобіль УАЗ, у якому знаходився Андрій, наїхав на радіокерований пристрій типу «Фугас». Юнак був тяжко поранений і за допомогою санавіації доправлений до польового шпиталю. Але рани виявилися не сумісними з життям.

Вічна пам’ять полеглим за Україну! Вічна пам’ять Андрію Матвієнку!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар