Дошку пошани в Кіровограді ліквідують

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради планує ліквідувати міську дошку пошани як таку, що втратила актуальність.

Такий проект рішення буде розглянуто на засіданні міськвиконкому.

Дошка пошани  — агітаційно-пропагандистський винахід радянської цивілізації, що являв собою стенд з іменами і світлинами передовиків виробництва. Своєю метою дошка пошани мала підвищення продуктивності виробництва, заохочення. У перші роки радянської влади називалася червоною дошкою, при цьому на противагу їй існувала чорна дошка (у подальшому — дошка ганьби), на яку заносилися п’яниці, прогульники та ледарі. Дошка пошани передбачалася «Правилами внутрішнього трудового розпорядку», що регламентували трудовий розпорядок у радянських установах, підприємствах і організаціях. Крім того, існували міські, районні, обласні, крайові та республіканські дошки пошани.

Після ліквідації СРСР і зміни політичного й економічного ладу на початку 1990-х років використання дощок пошани на законодавчому рівні припинилося

УКРАЇНА

Р І Ш Е Н Н Я

ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

від «____»_____________2015 року № _______

що втратили чинність, пунктів 1, 2, 3

Керуючись ст. 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи, що форма відзначення та заохочення кращих працівників та трудових колективів підприємств, установ, організацій міста усіх форм власності, як занесення на міську Дошку пошани, втратила свою актуальність, незадовільний стан металевої конструкції міської Дошки пошани, виконавчий комітет Кіровоградської міської ради

В И Р І Ш И В :

Визнати такими, що втратили чинність, пункти 1, 2, 3 рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 20 червня 2012 року № 541 „Про затвердження Положення про міську Дошку пошани”.

Секретар міської ради І. Марковський

Поширити:

Залишити коментар:

коментар