Депутати міської ради не дали отримати позику ДП “Кіровоградтепло”

Сьогодні на сесії міськради відбувалася запекла дискусія – чи давати дозвіл підприємству ДП “Кіровоградтепло” на отримання позики від Міжнародного банку реконструкцї та розвитку в сумі 29,7 млн доларів, що видається на 29 років з повним відшкодуванням кредитних коштів та відсотків.

Тимчасово виконуючий обовязки директора ДП “Кіровоградтепло”  Анатолій Таран запевняє, що підприємству вкрай потрібні кошти на підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання. Адже модернізація галузі дозволить суттєво скоротити використання води, газу та електроенергії на подачу теплопостачання жителям Кіровограда.
За минулий опалювальний сезон “Кіровоградтепло” більше 60 разів ремонтували зламані тепломережі, які експлуатуються більше 40 років. “Якщо ми не приймемо заходів, у нас повториться Алчевськ, який декілька років тому повністю замерз від пориву тепломереж”, – аргументував свою позицію Таран.
Депутати міськради з недовірою поставились до аргументів про необхідність даної позики, адже у випадку банкрутства чи неспроможності підприємства виплачувати кредит, міськраді доведеться розраховуватись із ним самостійно. Зрештою депутати не підтримали кредитування ДП “Кіровоградтепло”. “За” проголосували лише 13 депутатів.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар