На Дворцовій заборонять паркуватися, але дозволять літні майданчики

На сьогоднішньому засіданні міськвиконкому погоджено проект рішення про заборону паркування автотранспорту по вулиці Дворцовій на ділянці від краєзнавчого музею до вулиці Кавалерійської.

Також рішенням пропонується заборонити на цій вулиці встановлення тимчасових споруд на визначеному відрізку, крім відкритих майданчиків сезонної торгівлі, проект яких погоджено з управлінням архітектури.

Проте не всі члени міськвиконкому згодні з даним рішенням. “Вважаю, треба дозволити паркування у будні дні, або виділити спеціальні місця для паркування”, – уточнює один з членів міськвиконкому Олександр Дануца. Крім того, Олександр Дануца виступає проти заборони літніх майданчиків. “І літні майданчики дозволити треба,  але видавати лише сезонні дозволи на літню торгівлю”, – говорить він. Члени виконавчого комітету Сергій Запорожан та Олександр Ратушняк заперечують: проблема паркування у центрі міста має системний характер і не пов`язана з паркуванням на вулиці Дворцовій. “Пройти по пішохідному відрізку Дворцової від музею до перспективної практично неможливор через рух транспорту”, – зауважив Олександр Ратушняк. “На вулиці Дворцовій паркуються переважно працівники ОДА і ті, хто має офіси там. Чомусь для них складає проблему паркуватися не під вікном свого офісу, а за квартал звідти”, – підтримав його Сергій Запорожан.

Інший член міськвиконкому Андрій Райкович з приводу заборони встановленнятимчасових споруд висловив таку думку: “Вулиця невелика, усі рішення про місця для літньої торгівлі можуть прийматися індивідуально”.

Врешті-решт члени міськвиконкому вирішили погодити проект рішення врегулювання встановлення на вулиці Дворцовій відкритих літніх майданчиків, які мають прив’язки до закладів харчування (за умови, що їх встановлення буде погоджено з управлінням архітектури), але заборонити паркування на відрізку по вул. Дворцовій (від краєзнавчого музею до провулку Кавалерійського).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар