Хор Юрія Любовича презентував у Кіровограді нову програму

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася презентація нової концертної програми «Будет мир в цветы рядиться» легендарного Кіровоградського муніципального хору під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Юрія Любовича.

Цей колектив, який прославив Кіровоградщину далеко за її межами – унікальне та дивовижне явище в мистецькому житті нашого краю, його гордість, мистецька візитівка, та, навіть, – своєрідний бренд. Кожна зустріч з ним – це завжди свято, на яке з нетерпінням чекають справжні гурмани високого мистецтва.

Не стала виключенням і презентація нової концертної програми, яка вкотре красномовно продемонструвала рівень популярності Кіровоградського муніципального хору та чисельність аудиторії його шанувальників. Адже експозиційна зала обласного художнього музею ледве змогла вмістити усіх бажаючих зустрітися з Маестро та його неперевершеним колективом. Можливо, не останню роль в цьому плані зіграла оптимістична та життєстверджуюча назва програми, що є дуже важливим в умовах щоденного психологічного стресу, викликаного суворими реаліями сьогодення. Біль, гнів, розчарування, зневіра, депресія, апатія заполонили серця багатьох наших співвітчизників. Саме за умов такого жахливого психоемоційного стану та потреби в душевній реабілітації найкращими ліками часто стає життєстверджуюче мистецтво, тим більше – хоровий спів, який завжди був невід’ємною часткою культури та душі українського співучого народу.

Тому цілком природно, що зголодніла за позитивом аудиторія, більшість якої складали постійні відвідувачі концертів Кіровоградського муніципального хору, не приховувала своїх емоцій, реагуючи на кожен пісенний твір бурхливими оваціями та вигуками «Браво!». Тим більше, що на них чекало багато приємних сюрпризів, які тільки збільшили хвилю емоційного піднесення.


Справжнім відкриттям для присутніх стали нові твори колективу. Адже це був унікальний мистецький симбіоз музики геніальних композиторів, зокрема – Георгія Свиридова, 100-річчя з дня народження якого творча спільнота відзначає саме цього року, та віршів Олександра Пушкіна, Олександра Блока, Арсенія Тарковського, Ігоря Сіверянина. До речі, Юрій Любович зізнався у своїй любові до поезій саме Ігоря Сіверянина, роздавши перед концертом листівки з віршами цього невідомого раніше для багатьох поета та підкресливши значення його поезії в умовах сьогодення.

Наостанок Юрій Васильович висловив тезу про пріоритет мистецтва над політикою, обґрунтовуючи це тим, що на відміну від політики мистецтво не роз’єднує, а об’єднує людей.

Олег Юрченко
старший науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Поширити:

Залишити коментар:

коментар