Закордонні паспорти для дітей: як, коли і скільки коштує?

З 1 квітня 2015 року Державна міграційна служба України переходить на виготовлення закордонних паспортів для дітей, що буде єдиним чинним документом для перетину кордону дітей з України.

Як розповіла Інна Захарова, прес-секретар ДМСУ в Кіровоградській області, з 1 квітня 2015 року виготовлення закордонних паспортів для дітей починається з народження. В тому числі – й біометричних.

«Діти до 16 років отримуватимуть паспорт строком на 4 роки, а з 16 до 18 років – на 10 років. Закордонний паспорт для дитини діятиме чотири роки. З 16-ти років видаватиметься повноцінний закордонний паспорт, термін дії якого становитиме 10 років.

З 1 квітня повністю припиняється видача проїзних документів для дітей та вписка дітей у закордонний паспорт батьків. Але проїзні та вписка будуть дійсними до кінця терміну їх дії», – розповіла Інна Захарова.

За словами Інни Захарової, до 12 років до дитячого закордонного паспорта не вноситимуть відбитки пальців та електронний підпис. Тому до 12 років краще виготовляти звичайний закордонний паспорт для дитини, а не біометричний. Із 12 років біометричні дані зможуть вноситись на електронний носій з дозволу батьків.

Для виготовлення закордонного паспорта для дитини потрібні такі документи:

– до 16 років – свідоцтво про народження, після – паспорт;

– 2 фото 3,5 на 4,5 см;

– фото 10 на 15 см для сканування зображення;

– ідентифікаційний код дитини (можна взяти в податковій);

– квитанції про сплату вартості послуг та вартості бланка паспорта.

Біометричний закордонний паспорт для дітей коштуватиме 348 грн 15 коп. Звичайний, не біометричний – 291 грн 15 коп.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар