Кіровоградські школярі рятують військових від нудьги та відчаю (ФОТО)

У понеділок, 16 лютого, учні кіровоградської школи № 22 влаштували концерт для поранених військових, які зараз знаходяться у госпіталі. Організувати маленьких патріотів з військовими допомогли волонтери ГО «Серця матерів» – Ірина Шаповалова та Антоніна Чигирин.

Школярі прийшли у гості не з порожніми руками – приготували для захисників смачні подарунки: домашнє печиво, фрукти, варення. І тільки після того, як кожен боєць отримав свій смачний гостинець, розпочався концерт з теплими посмішками та щирими піснями.

Кожна пісня – то особиста історія учнів. Наприклад, «Черемшина» у виконанні Марини Хорхордіної – сум серця дівчинки, тато якої вже давно служить в АТО, а Ярослава Почтарьова, яка минулого року переїхала з Донбасу, на собі відчула жахіття війни. Тому її прониклива гра на саксофоні – не просто виступ, а спів серця.

Після концерту кожному воїнові школярі подарували листівки у вигляді жовто-синього серця та побажали сили, здоров’я й перемоги.

«Слізьми нічого не зміниш, — говорить один із бійців. — Наш батальйон має їхати в АТО цього тижня. І я разом із ним поїду. І знов повернуся, бо рано чи пізно будь-яка війна закінчується».

«Я, наприклад, одружився в АТО, — розповідає свою історію інший боєць, сержант 34-го мото-піхотного батальйону, Костянтин Іщенко. —  Там познайомися з дівчиною — зараз вона переселилася з Донбасу у спокійніше місце. А я воюю: за неї воюю, за Україну воюю. Ми самі можемо захистити рідну землю! Ми воюємо не за політиків, а за свою землю! Треба давити окупантів до кінця — не здавати Україну. Зараз у нас патронів вистачає, а техніки замало. Але ми готові зубами танки гризти!»

Між іншим, такі, як Костянтин, героями себе не вважають — але для нас вони Герої з великої літери. Ми пишаємося нашими бійцями, бажаємо їм перемоги і жаги до життя.

Текст і фото: учні кіровоградської школи № 22 (Лілія Бикова, Олександр Данільченко, Марина Хорхордіна, Олександр Рябченк0)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар