Кіровоградські навчальні заклади готують протирадіаційні укриття

При навчальних закладах Кіровоградщини є 81 протирадіаційне сховище, які можуть бути використані у надзвичайних ситуаціях, та потребують приведення до ладу.

Про це йшлося на засіданні колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації, яке відбудеться зараз у Кіровоградському обласному навчально-виховному комплексі (гімназія-інтернат-школа мистецтв), повідомляє кореспондент Першої електронної.

Заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Переверзєв зазначив,що сховища знаходяться у підвалах навчально-виховних закладів і ще потребують деякої підготовки до ексрлуатаціі. Зокрема, треба провести дезінфекцію та нанести відповідні розпізнавальні знаки (таблички). Заступник директора департаменту – начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Алла Олійник уточнила, що деякі з цих сховищ досі закидані сміттям, у деяких – забиті двері.

Наостанок Віктор Переверзєв нагадав педагогам, що нині система цивільного захисту Кіровоградськоі області переведена у режим підвищеноі готовності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар