Голосування на 103 ВО триває без особливих порушень

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Суттєвих порушень виборчого законодавства у 103 виборчому окрузі станом на 14.00 не зафіксовано. Процес голосування на всіх ДВК проходить спокійно.

Про це кореспонденту Першої електронної повідомив секретар окружної виборчої комісії Анатолій Куруп.

– На дільницях велелюдно, але при цьому вибори проходять практично без масових черг і серйозних порушень. Деякі неточності трапляються в списках виборців, але це технічні помилки, наприклад, неправильна буква в прізвищах чи неточності в адресах. Випадків голосування виборців без пред’явлення документів, що посвідчують особу, не зафіксовано, – каже Анатолій Куруп.

Найвідповідальніше до процесу волевиявлення поставилися пенсіонери, але в цілому, на дільницях найчастіше можна спостерігати громадян у віці від 40 до 65 років.

Ходом голосування у 103-му окрузі цікавляться й міжнародні спостерігачі, до опівдня лише по Олександрії вони відвідали більше 10 дільниць. Дотримання демократичних норм під час виборів контролюють і спостерігачі з Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами. На окремих ДВК побували спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини, а також представники Інституту соціологічних досліджень, які проводять екзит-пол.

Деякі виборці голосують на дому. Також голосування відбувається на спеціальних виборчих дільницях, які знаходяться в Петрівській та Олександрійській районних лікарнях, Олександрійській міській лікарні №1 та Олександрійській психіатричній лікарні, Петрівській виправній колонії та Устинівському виправному центрі Управління державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар