До рідної Аджамської школи завітав «кіборг» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В Аджамській загальноосвітній школі Кіровоградського району відбулася урочиста зустріч школярів із справжнім героєм, який мужньо захищає рідну країну на Сході від ворога, Артемом Дрюченком.

Колишній учень Аджамської школи, а нині – старший солдат третього окремого полку спеціального призначення, який входить до числа тих сміливців, які шість місяців обороняли Донецький аеропорт і яких зараз сепаратисти називають «кіборгами».

Артем отримав поранення в шию і перебував на реабілітації в одному з медичних закладів Кіровограда. Коли про це дізналися педагоги та учні Аджамської школи, одразу почали проводити заходи для збору коштів на лікування воїна-земляка. Зокрема, певну суму вдалося зібрати на благодійному ярмарку «Прийди! Купи! Допоможи!».

Довгоочікувану зустріч з героєм школярі та вчителі пам’ятатимуть все життя, жоден із них не стримував сліз. Військовий розповів про страшні шість місяців, за яких довелося побачити смерть, адже гинули товариші, молоді хлопці…

Після розповіді діти вручили Артему зібрану грошову допомогу, квіти, патріотичні сувеніри та малюнки.

«Вони є символом натхнення і надії», – сказав солдат із вдячністю.

Днями Артем Дрюченко має повернутися в зону АТО на Схід країни. Він разом з іншими, молодими і сміливими захисниками, воюватиме з ворогом. Діти просили солдата повертатися живим та бажали, щоб швидше настав мир в Україні.

Наталя Чайка для «Першої електронної газети».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар