Парламент не дозволив силовикам голосувати в зоні АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Депутати провалили зміни до законодавства про вибори, що дозволили б голосувати на парламентських виборах українським бійцям, які перебувають у зоні АТО.

Депутати на підтримали законопроект №5157-1 депутата Леоніда Ємця та відхилили інший проект закону №5157 щодо змін до виборчого законодавства за авторством депутата Давида Жванії.

За рішення про включення до порядку денного намагалися проголосували п’ять разів. Найбільша кількість народних депутатів, які голосували за проекти законів – 214.

17 жовтня Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський звернувся до народних депутатів з проханням на позачерговому засіданні ухвалити в цілому законопроект № 5157, що дозволить проголосувати на позачергових виборах військовослужбовцям в зоні проведення АТО. Закон необхідний для того, щоб вирішити кілька нагальних проблем, які досі залишаються не врегульованими: погашення невикористаних виборчих бюлетенів, голосування військових, які перебувають в зоні АТО, а також охорона приміщень виборчих дільниць, виборчих комісій, органів ведення Державного реєстру виборців і виборчої документації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар