Протистояння в Олександрівці продовжується

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Олександрівський районний суд частково задовольнив позов Оксани Шпирки до вчительки німецької мови місцевої школи Людмили Тищенко та редакційно-видавничого об’єднання “Олександрівщина”.

Як уже повідомляла «Перша електронна газета», конфлікт між Оксаною Шпиркою та Людмилою Тищенко і журналістами розпочався в травні цього року після опублікування її статті у газеті „Вперед” за результатами зустрічі вчителів із представниками районної влади. У цьому газетному матеріалі автор звинуватила педагогів у нецивілізованій поведінці, низькій культурі спілкування та невихованості. Невдовзі в газеті „Вперед” з’явилася стаття за підписом вчительки німецької мови Олександрівського НВК №2 Людмила Тищенко, яка дорікнула Оксані Шпирці, що вона не мала права робити такі висновки про вчительську спільноту району, бо жодного дня не працювала в школі і взагалі не мала права писати цей матеріал, бо не є ні штатним, ні позаштатнім кореспондентом газети „Вперед”.

Саме ці слова обурили дружину голови РДА, і вона подала до суду.

Варто зазначити, що ще в ході судового розгляду, позивачка відмовилася від відшкодування моральної шкоди у розмірі 5 тисяч гривень, яку вона вимагала від відповідачів на початку слухань. Не змогла Оксана Шпирка переконати суддю, що вона мала право писати цю статтю. Суд, вислухавши аргументи і позивачки, і відповідачів, вирішив зобов’язати редакційно-видавниче об’єднання “Олександрівщина” спростувати недостовірну інформацію, поширену відносно Оксани Шпирки, оскільки вона з 15 серпня 1991 року по 17 квітня 1996 року працювала вчителем української мови та літератури Ганно-Леонтовичівської ЗОШ І-ІІ ступенів Устинівського району Кіровоградської області.

Відповідачам доведеться сплатити на користь Оксани Шпирки й судовий збір у розмірі 121 гривні 80 копійок.

Та ставити крапку в цій історії ще рано. Як стало відомо кореспонденту Першої електронної, педагоги Олександрівського району готують спільний позов проти Оксани Шпирки з приводу її травневої публікації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар