У трирічної Маші Варич нові ускладнення хвороби – гепатит!

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Трирічна Маша Варич, якій потрібна пересадка кісткового мозку за кордоном, зараз лежить у лікарні із новими ускладненнями – у дитини підвищений ацетон (три плюси), погані показники печінкових аналізів, а найстрашніше – виявлено ГЕПАТИТ.

Як повідомила Першій електронній мама Маші Ніна Варич, гепатит, ймовірно, був занесений у кров дитини під час переливання ще в Києві (близько року тому). «Увесь цей час нам не ставили діагноз гепатит. Або ж від десь там «сидів» і його не могли виявити, або ж його занесли в кров дитини пізніше. Але про це ж ніхто не каже», – жаліється Ніна.

Для лікування нових ускладнень хвороби Маші призначили препарат, одною із післядій якого є підвищена температура. Лаферобіон – укол широкого спектру дії, який має і понизити ацетон, і покращити показники печінкових.

Також Ніна Варич розповіла, що цього понеділка було переведено перший транж у клінку, яка протипує зразки крові хворої Маші та її батьків на сумісність. Від цього залежить чи потрібно буде шукати додаткові 30 тис. євро на пошук донора.

«Сумісність клітин зараз перевіряють за зразками тієї крові, яка втратилась. Її пізніше знайшли, але не казали нам чи вона придатна для аналізів (адже термін її придатності не вічний), доки ми не перерахували 5 тис. євро за цей аналіз. Нам не доведеться знову передавати кров і платити за доставку зразків за кордон», – розповіла мама дівчинки.

Нагадаємо, трирічній Маші необхідна повторна пересадка кісткового донорського мозку за кордоном (в Італії). Врятувати життя дитині можна, пожертвувавши кошти на операцію. Частину суми зараз зібрано, але це лише початок. Для порятунку життя трирічної Маші ще потрібно десятки тисяч євро. Батьки просять про допомогу.

Реквізити для допомоги:
ПРИВАТБАНК Карта № 5363 5426 0076 1721
Варич (Мажуга) Ніна Олександрівна

Телефон мами Ніни  +38 (050) 015-05-09

Поширити:

Залишити коментар:

коментар