Кращі гинуть першими. Кіровоградці попрощались із загиблим військовим (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Євгеній Присяжний – старший солдат, радист радіогрупи загону спеціального призначення військової частини Польова пошта В-2336. Хлопець навчався у Смілянському радіотехнікумі, згодом – у Черкаському політехнічному університеті, але своє життя присвятив службі у Збройних силах України.

Двадцятитрирічний Євгеній Присяжний загинув 23 серпня під час виконання завдання у результаті мінометного обстрілу в районі кургана Савур-Могила поблизу Амвросіївки Донецької області.

В. о. заступника командира частини Польова пошта В-2336 Андрій Неживий, прощаючись із героєм зазначив: «Це була дуже складна операція, на яку були відправлені тільки добровольці. Євген проявив справжню мужність та героїзм.»

Командир групи капітан Брянчиков відзначив загиблого як зразкового солдата: «Його знання з радіоелектроніки робили його незамінним для радіо групи. Як один із кращих, він потрапив на одне з найскладніших завдань. І його життя так рано обірвалось. Сподіваюсь, Євгене, твоє серце зупинилось недаремно. Ми виборемо незалежність для нашої держави, про яку зараз, нажаль, можемо тільки мріяти.»

Героя буде поховано на його малій батьківщині – у місті Новомиргороді Кіровоградської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар