У Кіровограді розроблена комплексна Програма підтримки учасників АТО та членів їх сімей

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська міська рада розробила комплексну Програму допомоги учасникам АТО та членам їх родин. Із проектом програми, яка буде винесена сьогодні на погодження міськвиконкомом, ознайомив секретар міської ради Іван Марковський під час прес-конференції у міській раді, передає кореспондент Першої електронної.

Програма передбачає як матеріальну підтримку кіровоградських воїнів та їх родин, так і ряд пільг. Усі родини загиблих бійців – учасників антитерористичної операції – отримають з міського бюджету по 25 тисяч гривень, інваліди І групи – 15 тисяч, ІІ групи – 10 тисяч, ІІІ групи – 5 тисяч гривень, інші учасники матимуть право на допомогу у розмірі до 2,5 тисяч гривень.

Всі родини військовослужбовців, які воюють на Сході України, будуть також звільнені від квартирної плати, їхні діти будуть отримувати безкоштовне харчування в закладах освіти та з них не буде братися плата за відвідування шкіл, клубів, спортивних секцій тощо.
Крім того, родини будуть забезпечені належним медичним обслуговуванням, послугами психологів та соціальним супроводом. Загальний кошторис програми на 2014 рік складає близько 3,5 мільйонів гривень, підкреслив Іван Марковський. Із цих коштів також планується витратити 100 тисяч гривень на проектування та виготовлення обеліску Алеї Слави. Проект програми буде оприлюднений на офіційному сайті міської ради і кіровоградці матимуть змогу долучитися до її обговорення та внести свої пропозиції до того моменту, як міська рада її затвердить остаточно на початку вересня.

За інформацією міської ради, кіровоградці вже попрощалися з 14 своїми земляками – героями, які віддали життя за свободу і незалежність рідної країни. Десятки бійців отримали поранення і потребують лікування та реабілітації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар