У Знам’янці викрили злочинну групу з посадовців і підприємців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Працівники УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області викрили діяльність організованої злочинної групи, яка завдала державі збитків на суму понад 3 мільйони гривень (з них 1,8 мільйона вже відшкодовано).

Як повідомили Першій електронній в СЗГ УМВС в області, двоє службових осіб з міста Знам’янки укладали з трьома приватними підприємцями фіктивні угоди щодо придбання послуг у сфері ведення лісового господарства.

Списання коштів знам’янські посадовці проводили через розрахунки з фізичними особами-підприємцями, які, не маючи відповідної матеріально-технічної бази та трудових ресурсів, насправді жодних послуг не надавали.

У ході обшуків помешкань за місцем проживання учасників групи правоохоронці виявили та вилучили більше 190 тисяч гривень, фіктивні договори, накладні, іншу документацію, яка підтверджує незаконну фінансово-господарську діяльність.

За матеріалами працівників УБОЗ прокуратурою Кіровоградської області було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину організованою групою осіб) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар