В Україні відновлено військовий призив

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора набрав чинності указ в. о. Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова «Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави».

Як розповів Першій електронній підполковник Олег Молчанов (заступник військового комісара з виховної роботи Кіровоградського обласного військового комісаріату), такий крок позитивно сприйняли як самі військовослужбовці, так і свідомі і патріотично налаштовані військовозобов’язані.

На його думку, загострення суспільно-політичної ситуації в Україні і факт неприхованої агресії з боку Російської федерації не залишають керівництву нашої держави іншого виходу, окрім відновлення обов’язкового призову до лав Збройних сил.

«Україна є позаблоковою державою і повинна мати армію, яка б захищала її народ у разі небезпеки. Враховуючи, що населення нашої держави на сьогодні становить 46 млн. чол., службу у ЗСУ повинні нести принаймні 460 тис. громадян (1%)», – зазначив підполковник Олег Молчанов.

Згідно з указом, текст якого розміщено на сайті Президента, у 2014 році в Україні відбудеться призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань чоловіків, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар