Петличний мікрофон: один з найкращих варіантів для блогера

© restream.io

Відеоблогінг сьогодні перетворився на масове захоплення, у якому вже встиг випробувати свої сили ледь не кожен. Адже для виготовлення простенького відеоролика можна обмежитися лише смартфоном. При серйознішому підході доведеться подбати про освітлення, камеру та мікрофон. Якщо сюжет передбачає, що ведучий буде переміщатися в кадрі, наприклад, показувати спортивні або танцювальні вправи, ходити вулицями, то студійний мікрофон в таких випадках не годиться. Найкращим вибором стане компактний і майже непомітний петличний мікрофон.

Особливості мікрофона

«Петличка» — це доволі мініатюрний мікрофон із всеспрямованим радіусом дії. У класичному варіанті кріпився у петлиці піджака (звідси й така назва). Насправді він може закріплюватися за допомогою кліпси на нагрудній кишені, лямках, краватці, капелюху. Він майже непомітний для глядача, а отже, не псує образ ведучого.

Важливе питання — як записувати звук з цього мікрофону. Багато блогерів під’єднують петличний мікрофон за допомогою кабелю до цифрового диктофона або смартфону, на який записують звук. Пристрій для запису закріплюють на поясі чи кладуть до кишені, а кабель ховають під одягом.

Професійний варіант замість використання диктофона передбачає спеціальний передавач, який через радіоканал надсилає звук на приймач, що приєднується до мікшерного пульта. Таке обладнання використовують для зйомок телепрограм, спектаклів, шоу. Для аматорського відеоблогінгу він буде занадто витратним.

Де краще кріпити петличний мікрофон?

Однозначно відповісти на це запитання неможливо, адже відповідь буде залежати від локації, рухів ведучого, чутливості самого мікрофона. Якщо мікрофон розташований занадто близько до рота, можливо буде чутно звук дихання. Якщо занадто далеко — він буде захоплювати фонові шуми. Також треба подбати, щоб телефон не терся об одяг, а сам одяг краще підбирати з таких тканин, що не шарудять, інакше шурхіт буде записуватися і навіть перекривати голос.

Якщо необхідно повністю сховати мікрофон від зору глядача, його можна закріпити прямо на тілі за допомогою медичного пластиру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар