Воїн з Кіровоградщини отримав орден «За Мужність» ІІІ ступеню

Військовослужбовець з Кіровоградщини відзначений державною нагородою – орденом «За Мужність» ІІІ ступеню.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської ОДА.

Олександр Величко став до оборони України ще в часи АТО/ООС. З  початку повномасштабного вторгнення воював на різних ділянках фронту. Тільки в лютому-березні 2022 року група солдата Величка уразила понад 20 російських окупантів. 25-28 листопада 2022 року при обороні міста Бахмут відбивав атаки противника, особисто знищивши при цьому 22 російських військовослужбовці та пошкодивши кілька одиниць техніки.

13 лютого 2023 в районі населеного пункту Красна Гора Бахмутського району Донецької області група захисника протягом кількох годин стримувала інтенсивний наступ найманців групи вагнера. Не зважаючи на постійний обстріл з боку російських танків, військовослужбовець ліквідував 9 загарбників та корегував вогонь української артилерії. В березні 2023 року солдат брав участь в успішних штурмових діях в районі населеного пункту Григорівка Бахмутського району.

З вересня 2023 року пілотує FPV-дрони, що дозволило значно збільшити особистий рахунок воїна: було уражено понад 60 російських окупантів та знищено 120-мм міномет.

5 березня 2024 року солдат Олександр Величко був залучений до відбиття ворожих штурмів. Майстерність пілота FPV-дронів дозволила знищити 12 російських морських піхотинців та пошкодити 3 танки і 2 БМП противника.

Нагадаємо, воїна з Новоукраїнської ТГ нагородили відзнакою “Золотий хрест”

Читайте також: у Кропивницькому нагородили командирів 41-ї окремої механізованої бригади (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар