До Дня міста у центрі Кропивницького з`явиться ще один мурал (ФОТО)

У центрі Кропивницького  біля пам’ятника першому трамваю, який розташований у сквері на перехресті вулиць Шульгиних і Театральної, створюють мурал “З Україною в серці”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Малюнок має авторство відомого в Україні та світі художника-мураліста Олександра Брітцева. Війна змусила Олександра змінити рідний Донецьк на Харків. Згодом вона й там наздогнала художника та його сім`ю, тож із Харкова переїхали до села Бірки Олександрівської громади.

Свій третій мурал у Кропивницькому художник створить на запрошення обласної військової адміністрації.

Перша робота мураліста – 27-метровий малюнок “Україна-це свобода” на набережній Кропивницького. Друга – мурал “Корифей Марко” в самісінькому центрі міста.

Для третього муралу  обрали місце, яке раніше займала міська Дошка пошани у сквері на перехресті вулиць Шульгиних і Театральної. Стінопис, за словами художника, має особливий сенс.

“Цей малюнок покликаний нагадати всім українцям, що наша сила в єднанні, адже лише разом ми сильні й непереможні. Протягом чотирьох днів я працюю над першою частиною стінопису – руками, які складені у формі серця, а в ньому – Україна.

Конкретно з цим серденьком пов`язана ще одна історія. У 2022 році я намалював таке ж у Львові під назвою “Серце Донбасу” у рамках благодійного збору для ЗСУ. Тоді я подумав, що за допомогою цього малюнку можна якось об`єднувати між собою міста України. Нещодавно мене запросили на Донеччину, разом з іншими художниками-волонтерами малювати в Мирнограді, Покровську, Добропіллі, Селидові. Так от саме в місті Добропілля я знову намалював  такі ж самі руки. Була мрія намалювати їх в центрі України, і от вона здійснилася”,-  розповів Олександр Брітцев.

Окрім символічного серця, на стінописі художник зобразить будівлі, які є пам’ятками архітектури чи туристичними візитівками Кропивницього, – приміщення “Музею мистецтв”, Театру корифеїв, Центральноукраїнського обласного краєзнавчого музею та інші.

Завершити  мурал, який займатиме площу 50 м²  планують 31 серпня, а презентувати на День міста, який цьогоріч припадає на 21 вересня.

photo-2024-08-22-11-50-11

photo-2024-08-22-11-50-04

photo-2024-08-22-11-50-05

photo-2024-08-22-11-50-14

photo-2024-08-22-11-50-15

Нагадаємо, у громаді на Кіровоградщині створили мурал із зображенням воїна ЗСУ

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар