У громаді на Кіровоградщині створили мурал із зображенням воїна ЗСУ

Дитячу юнацько-спортивну школу, що в Олександрівці, прикрасив мурал із зображенням земляка, який наразі захищає Україну в лавах ЗСУ.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Автором малюнку та його ідеї є мураліст родом з Донецька Олександр Брітцев, який до цього подарував Кропивницькому 27-метровий малюнок до Дня Незалежності та стінопис “Корифей Марко” .

“До мене звернулися з пропозицією створити стінопис представники місцевої громадської організації “Справедливість – це наш вибір”. Представники ГО хотіли зробити своєрідну пам`ятку про людей, які стали на захист рідної землі, аби долучити молодь до підтримки та допомоги військовослужбовцям”,- розповідає Олександр.

Художник каже, що попросив знайти воїна, який зараз на фронті. 

“Я хотів показати, що підтримка від людей виникає не тільки тоді, коли військовослужбовець гине, тому що це на жаль частіше спостерігається у суспільстві, а й коли він в моменті боронить батьківщину. Тому знайшовши героя для стінопису, розробив ідею, а потім зобразив його на стіні ДЮСШ. Розмір малюнку приблизно 5 на 10 метрів. На його створення пішло 5 днів”,- пояснює мураліст.

Відтак, на малюнку  зображений воїн з Олександрівки Кіровоградської області, який ще у 2014 році став на захист України. Ім`я та прізвище чоловіка не називають із безпекових питань.  

“Мені вдалося познайомитися з ним безпосередньо під час створення муралу. Він якраз був у відрядженні. Можу сказати що він освічений, начитаний та розумний. Здивувався і засоромився побачивши малюнок, однак ця ідея йому однозначно сподобалася”, – додає Олександр.

Поки художник роздумує над остаточною назвою стінопису, однак наразі називає його “Патріот”. Презентувати мурал планують 17 червня , під час фестивалю “KOZAK SYSTEM”. 

Нагадаємо, в Олександрівці презентували виставку картин від подружжя художників

Читайте також: “Перший великий малюнок я зробив на стінах своєї школи у Донецьку”,- мураліст, якого війна змусила переїхати на Кіровоградщину

Поширити:

Залишити коментар:

коментар