У Бірках з`явився “космічний” мурал, присвячений переселенцям

Мураліст з Донецька, який через російську агресією переїхав до Харкова, а звідти на Кіровоградщину, створив  стінопис “Космічні бджоли” у селі Бірки.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Автор стінопису Олександр Брітцев зобразив на малюнку кита, який перетинає космічний простір, та бджіл, які збирають пилок з фантастичних квітів. Свій мурал присвятив вимушеним переселенцям, які покинули свою домівку в пошуках безпечнішого прихистку.

“Українці під час цієї важкої війни стали світовими мандрівниками через повномасштабне вторгнення росії на територію України. Вони як цей космічний кит.  Все це великою хвилею вийшло з країни. Але, всі свої знання, вміння та любов українці також взяли з собою. І як бджілки працюють без зупинки.  Трудівники, як ці бджілки, які збирають космічний пилок. Саме тому я створив цей стінопис і поєднав ці два образи”, – пояснює художник.

3

1

2

Нагадаємо, у травні цього року Олександр Брітцев презентував у Олександрівці стінопис   із зображенням воїна ЗСУ, у жовтні художник подарував Кропивницькому до 140-річчю театру корифеїв мурал “Корифей Марко”, а у серпні минулого року прикрасив будівлю податкової в обласному центрі 27-метровим малюнком на якому зобразив статую Свободи.

Читайте також:  “Перший великий малюнок я зробив на стінах своєї школи у Донецьку”,- мураліст, якого війна змусила переїхати на Кіровоградщину

Поширити:

Залишити коментар:

коментар